Terapie pentru beneficiari

Energizare Reiki oferită beneficiarilor/ persoanelor care nu au inițiere în Reiki

        

     Terapia Reiki constă în aplicarea metodei Reiki cu scopul îmbunătățirii stării fizice, emoționale și mentale a beneficiarului. Această terapie face parte din cadrul terapiilor medicale complementare, ea fiind recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății, iar în străinătate este integrată în completarea actului medical din cadrul spitalelor, clinicilor, cabinetelor și hospice-urilor. Detalii https://www.reikiusui.ro/ro/repere-medicale/repere-medicale

Terapia Reiki este constituită din mai multe sesiuni Reiki cu un set de procedee utilizate pentru tratarea cauzelor emoționale și spirituale și ale tiparelor care generează boala, prin atragerea energiei vitale și informației din Univers (Reiki) înspre beneficiar. Terapia Reiki are rol de prevenție, de echilibrare naturală, de vindecare holistică și de normalizare a funcțiilor corpului. Aceasta se manifestă blând și acționează pentru eliberarea cauzelor problemelor ce vizează aspectele corpurilor fizic, mental-emoțional și energetic ale ființei. Prin Terapia Reiki se activează sistemul nervos vegetativ parasimpatic, susținându-se astfel vindecarea corpului prin apariția unei stări de relaxare, pace interioară, siguranță și bunăstare. Totodată se realizează și eliminarea toxinelor fizice și emoționale prin activarea metabolismului celular.

Terapia Reiki include tratarea simptomelor colaterale bolii în sine (oboseală, depresie, durere, stres, teamă, inapetență, tulburări de somn etc.) și creează o stare de confort emoțional-psihic prin implicarea beneficiarului în propriul proces de echilibrare care susține vindecarea. De tratarea bolilor se ocupă sistemul medical alopat, la care Reiki se aplică complementar, susținând restabilirea stării de bine a pacientului și ajutând instituțiile medicale să își scadă costurile cu tratarea problemelor colaterale bolii în sine.

În studierea efectelor Reiki în terapie se face referire la aspectul spiritual al Reiki sau se analizează aplicarea metodei Reiki în calitate de terapie spirituală, metoda Reiki având la bază conexiunea cu Informația și Energia din Univers, în care efectul asupra beneficiarului este ridicarea nivelului de conștiință, echilibrarea emoțional-mental-spirituală, atingerea stării de bine, experimentarea stării de prezență, de interiorizare și de uniune cu Universul.   

Persoanele care nu au absolvit cursul Reiki pot beneficia de energizare Reiki DOAR în baza unei înscrieri prealabile (prin e-mail asociatia@reikiusui.ro) prin care li se confirmă ora şi ziua programării. În cadrul Asociaţiei REIKI USUI® se practică metoda Usui Shiki Ryoho și Gendai Reiki Ho care completează procedura de îngrijire medicală şi nu este o alternativă sau nu înlocuieşte actul medical. Practicanţii Reiki nu oferă reţete, nu fac diagnosticare şi nu folosesc alte tehnici de tip new-age în timpul şedinţelor Reiki; oferă energia şi respectă tehnica Reiki învăţată în şcoala tradiţională.

         Energizările se pot efectua personal sau, în situația în care beneficiarul nu se poate deplasa, la distanță. Vă rugăm să citiţi cu atenţie informaţiile de pe web referitoare la ce este şi ce nu este Reiki, ce este şi ce nu este ARU şi condiţiile în care puteţi beneficia de Reiki. 

1. În cazul unei energizări personale durata unei şedinţe Reiki este de 30-45 minute şi energizarea se va realiza de către mai mulţi praticanţi Reiki. Pentru energizare beneficiarul şedinţei nu se va dezbrăca ci se va realiza şedinţa de energizare prin apropierea sau aplicarea mâinilor peste haine.

Programul pentru beneficiarii Reiki / energizările se efectuează doar pe bază de programare pe adresa de e-mail asociatia@reikiusui.ro sau contactând unul dintre profesorii Reiki din Asociaţie https://www.reikiusui.ro/ro/contact-profesori-reiki/contact-a-r-u

În cadrul e-mailului sau convorbirii telefonice prin care se solicită energizarea Reiki vă rugăm să oferiţi următoarele informaţii: nume şi prenume, număr de telefon la care puteţi fi contactat, vârsta şi motivul/ problema pentru care solicitaţi energizarea. În situaţiile în care se solicită programare pentru energizare Reiki în vederea soluţionării unor probleme la organele uro-genitale sau a unor probleme emoţionale legate de feminitate/ masculinitate, beneficiarul va fi automat transferat către un maestru Reiki de acelaşi sex. Astfel se evită interpretările greşite şi se creează un cadru de lucru confortabil pentru ambele părţi, bazat pe respect şi demnitate.

2. În cazul solicitării unor energizări Reiki la distanță (În anul 2020, cu scopul susținerii sănătății și având în vedere măsurile de prevenire ale răspândirii Covid, transmisiile la distanță se oferă GRATUIT). Pentru efectuarea transmisiilor Reiki la distanță (prin gradul II Reiki, școala Usui Shiki Ryoho) vă rugăm să ne oferiți următoarele informații:

Nume și prenume ………………………………………………………… Vârsta …..…. ani. Adresa la care sunteți cu scopul de a ști unde trimitem Reiki ……………………..…………….. Telefon ………………………………sau adresa e-mail ………………………….. pentru a vă putea contacta în cazul în care este necesar să clarificăm aspecte legate de energizare. Scopul sau problema pentru care solicitați energizarea Reiki la distanță ………………………… . Prin completarea datelor de mai sus vă exprimați acordul cu privire la Transmisia Reiki la distanță pentru dvs. și că ați înțeles următoarele:

  • Reiki nu înlocuiește diagnosticul alopat și medicația prescrisă de medic, energizarea completează tratamentul medical oferind posibilitatea unei regenerări mai rapide a corpului. În problemele de sănătate în care v-ați adresat și până acum medicului, vă rugăm să discutați cu acesta.

  • Solicitați ședințe de echilibrare energetică la distantă prin tehnica Reiki după ce ați citit ce înseamnă Reiki și cum acționează. Dacă aveți întrebări vă rugăm să ne scrieți email.

        În situaţia în care sunt necesare mai multe energizări decât cele ce pot fi oferite în cadrul unor programe de voluntariat, recomandăm persoanelor ca fie ei, fie cineva apropiat să urmeze cursul Reiki gr I pentru a putea oferi susţinere pe o perioadă mai îndelungată. Persoanele care, după câteva şedinţe de Reiki, vor dori să înveţe practica Reiki pentru ei şi familia lor, se pot înscrie şi participa la cursuri Reiki.

 Aspecte financiare
        Veniturile obţinute din cotizaţii, donaţii sau sponsorizări sunt folosite pentru închirierea şi întreţinerea spaţiului ARU, cu scopul activităţii de practică Reiki. Nimeni nu primeşte salariu şi nu are alte beneficii materiale din ARU; maeştrii şi membrii ARU desfăşoară toate activităţile pe bază de voluntariat, niciun membru nu primeşte beneficii salariale sau alte beneficii materiale din ARU

      Beneficiază de 10 energizări gratuite/ an:

  • Copiii până la 14 ani,

  • Persoane cu handicap,

  • Persoane grav bolnave.

Costul energizărilor pentru alte categorii de persoane decât cele enunţate mai sus: Asociaţia acceptă o donaţie, drept sprijin material pentru întreţinerea spaţiului şi activităţilor ARU, conform punctelor 1 sau 2 de mai jos.

        1. Pentru persoanele care vin la energizare în cadrul programului şi şedinţele de energizare sunt efectuate de către 3-6 practicanţi Reiki împreună cu profesori Reiki, donaţia recomandată este de 50 lei/ şedinţă Reiki. Asociaţia emite chitanţă pentru încasări, iar preţul este redus (fiind 50% din costul real al energizării) din iubire şi respect pentru oameni, nu pentru că ceea ce se realizează este „lipsit de valoare”.

       2. Pentru persoanele care doresc şedinţe de energizare individuale efectuate de un profesor Reiki donaţia recomandată este de 100-70 lei/şedinţă Reiki, în funcţie de numărul de şedinţe dorite. Se emite chitanţă pentru încasări, iar preţul este redus în funcţie de numărul de energizări dorite.

       În situaţia în care sunt necesare mai multe energizări decât cele ce pot fi oferite în cadrul programului de voluntariat şi energizări, recomandăm persoanelor ca fie ei, fie cineva apropiat să urmeze cursul Reiki gr I pentru a putea oferi susţinere pe o perioadă mai îndelungată. Persoanele care, după câteva şedinţe de Reiki, vor dori să înveţe practica Reiki pentru ei şi familia lor se pot înscrie la cursuri Reiki susţinute de profesorii din asociaţie.

 

Reiki este o metodă care completează procedura de îngrijire medicală şi nu este o alternativă la actul medical. Practicienii Reiki nu oferă reţete, nu fac diagnosticare şi nu folosesc alte tehnici de tip new-age în timpul şedinţelor Reiki. Membri Asociaţiei REIKI USUI®  practică metoda japoneză Usui Shiki Ryoho, una dintre şcolile de Reiki autentice, tradiţionale şi recunoscute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii https://www.reikiusui.ro/ro/repere-medicale/repere-medicale

Practica Reiki este sigură şi non-invazivă. Şi-a demonstrat utilitatea în hospice-uri, spitale, îngrijirea bolnavilor la domiciliu, în sala de urgenţă, în sala de operaţii, în centre unde se efectuează transplanturi, în pediatrie, în ginecologie – prin facilitarea relaxării, reducerea anxietăţii şi durerii, putând fi folositor şi în completarea terapiilor pacienţilor cu cancer. În folosirea Reiki tradiţional nu sunt contraindicaţii şi nici riscuri pentru că nu implicăm voinţa, nu aplicăm diagnostic, nu administrăm/ recomandăm remedii, nu aplicăm creme/ soluţii, nu manipulăm corpul; doar atingem uşor sau ne apropiem mâinile de celălalt.

Informatii

REIKI a fost fondat ca metodă în anul 1922 de către Mikao Usui sensei, Japonia. Acesta a descoperit Reiki în intenția lui de a găsi calea spre fericire și liniște interioară (Anshin Ritsumei) și apoi a stabilit metoda Reiki pentru îmbunătățirea relației minte-inimă- corp.

Asociația Reiki Usui® a fost fondată în 2006 la Brașov cu motivația comună de a susține comunitatea, de a participa la îmbunătățirea calității vieții, de a crea o imagine reală despre tehnica Reiki în România și de a avea un cadru organizat pentru desfășurarea activităților practicanților Reiki.

Gokai (Principii)

Întocmai astăzi
Nu o să mă enervez,
Nu-mi fac griji,
Sunt recunoscător,
Lucrez cu sârguință,
Sunt amabil cu toți.

DATE

Asociaţia REIKI USUI ®
CUI 20606550, Nr. Înregistrare în Registrul Asociaţilor 90/ 13.12.2006, BCR Sucursala Braşov, RO44RNCB0053068754670001

 SAL PICTOGRAMA 2


We use cookies

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.