Intrebari Reiki

 1. Care sunt beneficiile Reiki?
  Beneficiile Reiki sunt simţite în plan fizic, emoţional- mental şi spiritual, dintre care enumerăm câteva: accelerează procesele de vindecare ale organismului, reduce durerea, intensifică eliminarea toxinelor din corp, stimulează funcţiile organismului, dezvoltă personalitatea, echilibrează diferitele nivele energetice ale corpului, ajută la depăşirea situaţiilor psihice dificile, a stărilor de stres şi de frică, dezvoltă creativitatea, intuiţia şi autocunoaşterea, influenţează modul de gândire prin înlocuirea gândurilor negative cu unele pozitive.

 

 1. Se poate lua negativitatea, karma sau boala altei persoane atunci când o tratez cu Reiki?
  Cu Reiki este practic imposibil să preiei negativitatea sau boala altei persoane şi nici persoana respectivă nu le poate lua de la tine. Reiki este Energia Forţei Vitale Universale, canalizată şi atrasă prin tine, nu din tine. De aici, pot trage uşor concluzia că persoana cealaltă nu preia nici unul dintre modelele tale energetice („blocaje” fizice sau emoţionale) şi nici tu nu preiei nimic de la ea.
  Uneori s-ar putea să tratezi o persoană care, să zicem, a adunat în ea multă durere şi tristeţe. Dacă se întâmplă să ai acelaşi gen de emoţii – cu alte cuvinte ceva din tine este pe aceeaşi frecvenţă cu cealaltă persoană – e posibil să începi să procesezi propria-ţi durere sau tristeţe.
  Este important să-ţi aduci aminte că, pe măsură ce oferi un tratament, şi tu primeşti unul. În consecinţă, uneori, te vei simţi proaspăt şi plin de bucurie după ce vei aplica un tratament.

 

 1. Pot face rău cu Reiki?
  Reiki este energie Universală, nepolarizată şi neinformatizată.
  Reiki funcţionează pe principiul atracţiei – dacă o zonă a corpului are nevoie de energie, atunci prin apropierea palmelor şi prin simpla intenţie de a lucra cu Reiki, acea zonă îşi va atrage Reiki. Deci nu se poate face rău cu Reiki, deoarece Reiki este o energie care este atrasă, nu trimisă.

 

 1. Cine poate practica Reiki?
  Pentru Reiki nu este nevoie să ai aptitudini sau capacităţi speciale. Este accesibil tuturor, indiferent de vârstă, sex, pregătire şcolară sau profesională, religie sau naţionalitate. Nu este necesară o altă practică spirituală prealabilă.
  Totuşi, tehnica Reiki nu poate fi învăţată din carte. Capacitatea de transmitere a acestei energii se dobândeşte prin acordajele  trimite de la un Maestru Reiki. Aceste acordaje de fapt activează şi curăţă canalele şi centrele energetice, prin care va putea curge energia Reiki.

 

 1. Pot avea loc schimbări nedorite în viaţa mea din cauza practicării Reiki?
  Practica Reki nu aduce schimbări nedorite în viaţa noastră. Nu este nevoie să ne retragem din activităţile noastre obişnuite de zi cu zi, să renunţăm la cercul nostru de prieteni. Practica Reiki nu ne aduce nici un fel de obligaţii sau de restricţii şi nu ne obligă la un anumit regim alimentar. Practicarea Reiki nu aduce modificări programului nostru zilnic, deoarece avem nevoie doar de câteva minute să ne energizăm şi putem să facem acest lucru oriunde: acasă, în maşină, în mijlocul de transport în comun, la birou, deoarece nu avem nevoie decât de mâinile noastre şi de intenţia de a ne energiza.

Intrebari Reiki gradul I

Cât timp îmi ia să învăţ Reiki?
Un curs de Reiki nu seamănă nici pe departe cu un curs obişnuit. Nimic dintr-un curs de Reiki de Gradul Întâi nu are legatură cu intelectul, astfel că nu trebuie să studiezi manuale sau să dai teste. Fiind bazat în totalitate pe experimentare, este foarte uşor şi foarte plăcut de învăţat. În două zile cei mai mulţi pot să deprindă poziţiile de bază ale mâinilor şi să înceapă să practice pe alţii sau pe ei înşişi. După ce acordajele îţi restabilesc legătura cu Reiki, urmează un proces simplu de a învăţa să-ţi asculţi mâinile, astfel încât să ştii cât de mult trebuie să le ţii asupra corpului în fiecare poziţie.

Ce este procesul de purificare de 21 de zile?
Corpului/Minţii îi sunt necesare 21 de zile pentru a asimila acordajele după fiecare grad. Deoarece acordajele cresc energia forţei vitale la nivel celular, pe lângă deschiderea canalului Reiki, deseori sunt eliminate toxinele fizice, cât şi emoţiile „toxice”. Cu alte cuvinte, corpul/mintea scapă de blocaje pe măsură ce atinge o frecvenţă de vibraţie mai înaltă. Nu trebuie să te temi de nici o adaptare, deoarece fiecare persoană experimentează numai lucruri pentru care este pregatită. În cele din urmă, energia capătă claritate atât la nivel fizic, cât şi mental.

Care este cel mai favorabil moment pentru practicarea Reiki?
Oricând. Nu există un anumit moment al zilei când este „mai bun”. Reiki poate fi oferit înainte sau după masă, însă ar fi mai bine să laşi mâncarea să se aşeze puţin, pentru a-ţi percepe senzaţiile mai bine. Pentru a-ţi fi mai uşor, îţi poti face tratamente în fiecare seară, chiar înainte de a merge la culcare. Eu, de obicei, ajung până la sprâncene şi la lobii occipitali, sau poate, până la inimă, după care adorm. Dimineaţa, încep de unde am rămas; mă ridic şi îmi trezesc pur şi simplu, genunchii, tălpile şi tot spatele. Este util să faci Reiki dimineaţa devreme şi seara târziu. Îţi vei începe ziua cu mintea liniştită şi ţi-o vei încheia la fel.

Reiki mă poate proteja de energia negativă?
Cu cât foloseşti Reiki mai mult, automat îţi vei amplifica energia forţei vitale. Pe măsură ce măreşti frecvenţa de vibraţie a corpului fizic şi eteric, vibraţiile dense sau „negative” nu-şi pot face loc.
Unul dintre cele mai mari beneficii aduse de Reiki este că te învaţă treptat faptul că nu trebuie niciodată să te fereşti de nimic. Pe măsură ce te maturizezi spiritual, vei începe să înţelegi că nu există „bine”, sau „rău”, „corect” sau „greşit”. Există doar oameni conştienţi şi inconştienţi.

Pot practica Reiki dacă urmez deja alte practici spirituale sau forme de meditaţie?
Da, Reiki nu interferează cu alte practici spirituale. Nu poate decât sâ stimuleze, amplificându-ţi energia forţei vitale şi înlăturând stresul sau tensiunea nervoasă.

Pot scăpa de vicii precum fumatul sau consumul de băuturi alcoolice cu ajutorul energiei Reiki?
Dacă există o dorinţă puternică de a renunţa, există o şansă la fel de mare de a reuşi. În mod paradoxal, le sugerez, în general, studenţilor mei care vor cu adevărat să nu mai fumeze să nu se chinuie să renunţe la fumat. Dorinţa de a renunţa la ceva înseamnă împotrivire (în faţa viciului). Deseori ajungi să fumezi mai mult pentru că (după cum ştim cu toţii) orice face obiectul împotrivirii tale va persista.
În schimb îţi sugerez să faci un angajament faţă de tine însuţi, să aştepţi cinci minute de fiecare dată când simţi impulsul de a fuma (sau de a bea) şi apoi să fumezi mai târziu dacă impulsul persistă. De cele mai multe ori se întâmplă că în cele cinci minute în care aştepţi, senzaţiile pe care le evitai cu ajutorul fumatului să apară şi să treacă, astfel că impulsul de a fuma dispare.
Tratamentul cu Reiki te mai ajută să îţi percepi senzaţiile într-un mod complet neameninţător. În principiu, toate viciile sunt o modalitate de a evita anumite sentimente. Atunci când învăţăm să ne acceptăm sentimentele, deseori viciile vor dispărea pur şi simplu. Aşa li s-a întâmplat multor practicanţi Reiki care şi-au dat seama că fumatul a devenit, pur şi simplu, dezagreabil.

Întrebări Reiki gradul II

  Ce este o transmisie Reiki?
  Transmisia Reiki este energizarea de la distanţă a persoanei care solicită acest lucru. Această transmitere de energie se realizează cu ajutorul unor simboluri Reiki care permit persoanei care primeşte energia să îşi atragă atâta energie cât are nevoie acolo unde se află ea, în alt loc, oraş, ţară faţă de cel care îi face această transmisie. Şi în acest caz Reiki este o energie universală care este atrasă, nu trimisă, deoarece se face prin intermediul practicantului Reiki şi nu provine din acesta.

  Se poate incălca liberul arbitru?
  În şcolile de Reiki tradiţional autentice, cum este şi această şcoală Usui Shiki Ryoho, se explică foarte clar că reikiştii de gradul I şi II nu primesc capacitatea şi puterea de a încălca liberul arbitru al unei alte persoane. Chiar dacă ar încerca acest lucru, nici Reiki şi nici simbolurile nu îl vor susţine. Reiki este energia Universului, care este deasupra voinţei noastre atunci când această voinţă este egoistă sau nu este benefică celuilalt.

  Care este diferenţa între energizarea Reiki gradul I şi transmisia Reiki gradul II?
  În cazul unei energizări cu gradul I este nevoie de contactul cu aura celeilalte persoane, adică cel care aplică energizarea va sta cu palmele în aura sau aproape de corpul celeilalte persoane. În cazul energizării de gradul II nu mai este nevoie de contactul cu aura persoanei, ci se poate efectua transmiterea energiei şi către persoane care se află la distanţă de noi (în alt loc, oraş, ţară).

  Vă stăm în continuare la dispoziţie cu informaţii, dacă aveţi şi alte întrebari vă rog să le transmiteţi asociaţiei prin e-mail la  as.reiki.usui@gmail.com şi vă aşteptăm la cursurile reiki din Braşov, Ploieşti, Cîmpina, Bucureşti, Tg. Mureş, Buzău, Baia Mare, Timişoara.

  Informatii

  REIKI a fost fondat ca metodă în anul 1922 de către Mikao Usui sensei, Japonia. Acesta a descoperit Reiki în intenția lui de a găsi calea spre fericire și liniște interioară (Anshin Ritsumei) și apoi a stabilit metoda Reiki pentru îmbunătățirea relației minte-inimă- corp.

  Asociația Reiki Usui® a fost fondată în 2006 la Brașov cu motivația comună de a susține comunitatea, de a participa la îmbunătățirea calității vieții, de a crea o imagine reală despre tehnica Reiki în România și de a avea un cadru organizat pentru desfășurarea activităților practicanților Reiki.

  Gokai (Principii)

  Întocmai astăzi
  Nu o să mă enervez,
  Nu-mi fac griji,
  Sunt recunoscător,
  Lucrez cu sârguință,
  Sunt amabil cu toți.

  DATE

  Asociaţia REIKI USUI ®
  CUI 20606550, Nr. Înregistrare în Registrul Asociaţilor 90/ 13.12.2006, BCR Sucursala Braşov, RO44RNCB0053068754670001

   SAL PICTOGRAMA 2


  We use cookies

  We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.