Asociația Reiki Usui®

REIKI a fost fondat ca metodă în anul 1922 de către Mikao Usui sensei, Japonia. Acesta a descoperit Reiki în intenția lui de a găsi calea spre fericire și liniște interioară (în limba japoneză “Anshin Ritsumei”) și apoi a stabilit metoda Reiki pentru îmbunătățirea relației minte-inimă- corp. Integrarea metodei Reiki în viața zilnică, ca element important al stilului nostru de viață, oferă o stare de bine fizică și emoțională, liniștește mintea, echilibrează biocâmpul personal, susține starea de recunoștință și respect, ajută la dezvoltarea personalității și la echilibrarea în planul fizic, emoțional și vibrațional și oferă bucuria vieții armonioase.

 

Printre beneficiile Reiki se numără: dezvoltarea personalității, echilibrarea diferitelor nivele energetice ale corpului, stimularea funcțiilor organismului, intensificarea eliminării toxinelor din corp, reducerea durerilor, depășirea situațiilor psihice dificile, a stărilor de stres și de frică, dezvoltarea relațiilor interumane, dezvoltarea creativității și intuiției, și redarea conştiinţei superioare a fiecărui moment.  Reiki este una dintre căile prin care putem atinge starea de armonie și centrare și se caracterizează prin lipsa dogmelor, condiționărilor și limitărilor acceptând orice mod de a vedea lumea.

Mai multe detalii la Reiki.

Image

Reiki este o tehnică complementară actului medical, recunoscută oficial de Organizația Mondială a Sănătății. Practica Reiki (autentică) este sigură şi non-invazivă, si-a demonstrat utilitatea în hospice-uri, spitale, îngrijirea bolnavilor la domiciliu, în sala de urgenţă, în sala de operaţii, în centre sociale etc. prin facilitarea relaxării, reducerea anxietăţii şi durerii, putând fi folositor şi în completarea terapiilor pacienţilor cu cancer asigurând starea de echilibru emoțional- sufletesc la beneficiari. În folosirea Reiki tradiţional nu sunt contraindicaţii şi nici riscuri pentru că nu implicăm voinţa/gândul, nu aplicăm diagnostic, nu administrăm/ recomandăm remedii, nu aplicăm creme/soluţii, nu manipulăm corpul; doar atingem uşor sau ne apropiem mâinile de celălalt. Găsiți câteva Repere medicale

 

Etica Reiki se bazează pe simplitate, modestie, compasiune și respect, iar în A.R.U. promovăm aplicarea în viața curentă a acestor valori. Ideea care ne-a ghidat la fondarea unei organizații non-profit a fost să realizăm ceva din suflet pentru noi și comunitate. 

Conștientizăm la finalul fiecărei zile:

”Ce am făcut astăzi pentru mine?

Ce am făcut pentru familie?

Ce am făcut  pentru comunitate?”

Dacă răspunsul este mulțumitor la toate trei, atunci înseamnă că știm să trăim frumos și în armonie cu noi înșine și cu tot ceea ce ne înconjoară.

Image

Asociația Reiki Usui® a fost fondată în decembrie 2006 la Brașov. Inițiativa înființări asociației aparține celor 10 maeștri Reiki Usui Shiki Ryoho fondatori, cu motivația comună de a susține comunitatea, de a participa la îmbunătățirea calității vieții, de a crea o imagine reală despre tehnica Reiki în România și de a avea un cadru organizat pentru desfășurarea activităților practicanților Reiki.

Asociația Reiki Usui® este marcă înregistrată din 2009 și pentru informații cu privire la Istoricul Asociatiei

 

Activitatea asociației este bazată integral pe voluntariat  și noii voluntari sunt invitați în comunitatea noastră pentru realizarea comună a unor activități care vin în întâmpinarea nevoii de dezvoltare a stării de bine și a atitudinii valorizatoare a persoanelor. Participarea la practica Reiki și solicitarea de energizări/ terapie Reiki (inclusiv de către persoane care nu sunt practicanți Reiki) se pot realiza în scris la e-mail energizari.reiki@gmail.com dupa citirea cu atenție a condițiilor de solicitare a Terapie pentru beneficiari.

Data de 23 septembrie 2018 a devenit un moment important în istoria Reiki, la această dată având loc dezvelirea monumentului comemorativ la locul de naștere al lui Mikao Usui, în satul natal Taniai, Japonia. Evenimentul din Japonia a reunit peste 120 practicanți Reiki din mai multe țări. Ridicarea momumentului a fost inițiativa lui Hiroshi Doi sensei, care, împreună cu școala reiki fondată, Gendai Reiki Ho, a făcut ca acest proiect dedicat lui Mikao Usui să se realizeze.

Asociația Reiki Usui (din România) a primit invitația de participare la sponsorizarea ridicării monumentului fondatorului tehnicii Reiki de la Centrul Gendai, Japonia. Numele Asociației Reiki Usui este scris pe soclul din spatele monumentului lui Mikao Usui și mulţumim tuturor celor care au sprijinit acest proiect. Manifestăm recunoștință către Doi sensei și Centrului Gendai Reiki pentru dăruirea lor în realizarea acestui proiect și pentru organizarea evenimentului festiv. La ceremonialul tradițional shintoist de dezvelire a monumentului, urmată de masa festivă, Asociația Reiki Usui a participat cu 18 maeștri Reiki din Brașov, Baia Mare, Buzău, Ploiești și Târgu Mureș. Această participare la momentul festiv este o urmare a primei întâlniri în Japonia din 2015, când 4 membri ai asociației au participat la pregătire în Reiki cu Hiroshi Doi sensei. Organizatorii, în cadrul evenimentului festiv, au invitat 9 persoane să țină un scurt discurs. Astfel, au luat cuvântul: Hiroshi Doi Sensei, reprezentanții administrației locale și regionale, reprezentanții grupurilor Reiki din Japonia și din lume, printre care și Simon Enikő, președintele Asociației Reiki Usui (Brașov, România).

Un fragment din discurs ”Reiki ne aduce împreună în această zi festivă la locul de naștere al lui Mikao Usui sensei. ... Povestea Asociației noastre a început în 2006, după 12 ani de practică Reiki, când 10 profesori și prieteni Reiki au decis să meargă împreună pe acest drum. În asociație, la Casa Reiki, împreună avem anual 7500 ore Reiki, practicând atât pe noi, cât și pe beneficiari. Suntem recunoscători pentru că am putut participa la acest eveniment unic și festiv." 

Păstrând în inimă acest moment, ne vom reaminti să ne trăim viața în Iubire și Armonie, Enikő Simon.

 

Image
Image

Majoritatea profesorilor Reiki din A.R.U. au formări și în Japonia, deci manifestă în viața curentă respectul și modestia.  În Japonia comunitatea/ grupul are un rol important în viața indivizilor, iar starea de armonie din grup se bazează pe aşa numita „amae” (cuvânt japonez) care înseamnă "a privi la alții pentru afecțiune" , adică pe o stare de interdependenţă socială și întrajutorare între membrii.

Înregistrarea ”Darul nostru către comunitate și rolul unei comunități în viața noastră” are rolul de a prezenta comunitatea Asociației Reiki Usui® (A.R.U.). Toți oamenii avem valori și daruri de suflet pe care le putem împărtăși într- un ONG devenind mai conștienți și mai buni. Membri A.R.U. lucrăm împreună pentru realizarea unor activități care vin în întâmpinarea nevoii de dezvoltare a stării de bine și a atitudinii valorizatoare a persoanelor. În Asociația Reiki Usui® (A.R.U.) facem parte dintr-o comunitate cu experiențe comune (prin practica metodei Reiki), dar fără să avem convingeri comune.

Doriți să participați la îmbunătățirea calității vieții prin adoptarea unei atitudini pozitive și a grijii față de sine, față de cei din jur, față de mediul înconjurător prin utilizarea tehnicii japoneze Reiki? Fiți persoana care susține această schimbare aducând pasiune și bucurie. Implicați-vă cu mintea, inima și sufletul trăind în armonie cu potențialul vostru individual și cu tot ce ne înconjoară. Vă invităm să fiți voluntari investind timp și abilități în A.R.U. în programul ”Mâini pentru Viață!” . 

Toți avem valorile noastre pe care le putem împărtăși într- un ONG oferind talentele noastre către comunitate, dezvoltând prietenii noi și devenind mai conștienți și mai buni. Vă suntem recunoscători pentru susținere și vă invităm să luați parte la activitățile asociației.

În anul 2020 ASOCIAȚIA REIKI USUI® a devenit fondator în organizația Europeană Reiki https://europeanreikigroup.org/, care apoi a introdus metoda Reiki în lista terapiilor complementare la EUROCAM.

ASOCIAȚIA REIKI USUI® colaborează și are proiecte comune cu organizații non-profit Reiki din Europa, SUA și Japonia.

Din anul 2020 ASOCIAȚIA REIKI USUI® colaborează și membrii săi sunt voluntari în cadrul activităților Reiki din cadrul Reiki Home (SUA) oferind și traduceri în limba română și maghiară la întâlnirile referitoare la Reiki.

Image
Image
Image

Ediția a doua (2016) completată cu experiența din Japonia, 206 pagini

         „Reiki- Universul te iubeşte” este o carte scrisă cu suflet care oferă informaţii verificate despre Reiki, trecute prin experienţa a 22 de ani de practică zilnică a Reiki. Scopul acestei cărţi este de a vorbi într-un mod simplu, clar şi practic despre Reiki, care este una dintre variantele în care Universul îşi revarsă Iubirea sa asupra noastră.

        În carte găsiți exemple şi idei de soluţionare armonioasă a provocărilor din viaţa noastră de zi cu zi, atât pentru practicanţii Reiki cât şi pentru cei care nu practica Reiki. Cartea este în format print https://www.lifecoaching.com.ro/produs/carte-reiki-universul-te-iubeste/ și în format ebook/ carte virtuală în limba engleză, fiind prima carte despre Reiki tradusa din limba română în limba engleză.  https://www.amazon.com/REIKI-Universe-Loves-Eniko-Simon-ebook/dp/B01J2J4J1A

Informatii

REIKI a fost fondat ca metodă în anul 1922 de către Mikao Usui sensei, Japonia. Acesta a descoperit Reiki în intenția lui de a găsi calea spre fericire și liniște interioară (Anshin Ritsumei) și apoi a stabilit metoda Reiki pentru îmbunătățirea relației minte-inimă- corp.

Asociația Reiki Usui® a fost fondată în 2006 la Brașov cu motivația comună de a susține comunitatea, de a participa la îmbunătățirea calității vieții, de a crea o imagine reală despre tehnica Reiki în România și de a avea un cadru organizat pentru desfășurarea activităților practicanților Reiki.

Gokai (Principii)

Întocmai astăzi
Nu o să mă enervez,
Nu-mi fac griji,
Sunt recunoscător,
Lucrez cu sârguință,
Sunt amabil cu toți.

DATE

Asociaţia REIKI USUI ®
CUI 20606550, Nr. Înregistrare în Registrul Asociaţilor 90/ 13.12.2006, BCR Sucursala Braşov, RO44RNCB0053068754670001

 SAL PICTOGRAMA 2


We use cookies

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.